Do sałatki najlepiej wybrać owoce sezonowe. One z pewnością nie zaskoczą cię nieprzyjemnym smakiem. Warto też wybrać owoce o tym samym stopniu dojrzałości: wtedy jedne kawałki nie będą zbyt miękkie, podczas gdy inne będą dość twarde i chrupiące. Aby dodać sałatce wyglądu, używaj owoców w różnych kolorach i mających różny wygląd. Wykorzystaj np. nasiona czy owoce ze skórką. Pamiętaj, aby pozbyć się pestek i szypułek przed dodaniem wiśni, śliwek czy truskawek do sałatki. Owoce dobrze jest pokroić na równe kawałki – sałatkę będzie wtedy łatwiej zjeść i będzie się ona dobrze prezentować.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?